SmartCab test
elektrische taxi

OP 28 SEPTEMBER, TIJDENS DE ‘POWERING MOBILITY’ CONFERENTIE IN ENSCHEDE, TOONT SMARTCAB IN SAMENWERKING MET BAAN TWENTE HAAR BLIK OP DE TOEKOMST: DE EERSTE ELEKTRISCHE SMARTCAB.

SmartCab is een taxi-dienst die 3 jaar geleden de markt verbaasde door 60% goedkoper te kunnen rijden. Door een slimme combinatie van het opleiden van nieuwe generatie chauffeurs, bestellen via een app en de efficiënte Volkswagen UP wist SmartCab een prijs van 1 euro per kilometer te realiseren.

Het concept is ontstaan om te onderzoeken en te testen hoe de toekomst van sociale mobiliteit eruit gaat zien. Elektrisch rijden was hierin een duidelijke doelstelling, echter door de lage actieradius en de hoge kosten nog niet haalbaar. Vanaf 28 september komt hier verandering in. “Als SmartCab willen we graag laten zien hoe de toekomst van onze dienst eruit gaat zien. De eerste stap hierin is elektrisch rijden. Dit is voor ons een mooie kans om te testen met elektrisch rijden: met name hoe dit in de praktijk gaat werken. Bijvoorbeeld: wat is de werkelijke actieradius? Hoe ervaren klanten deze manier van rijden? De volgende stap is misschien wel zelfrijdend. We verwachten dat dit nog wel even op zich laat wachten. Maar als dit gebeurt zullen wij de eerste zijn die het gaan testen.” Aldus, Luuk Brookhuis van SmartCab.

Voor Baan Twente is dit de manier om te laten zien dat zij voorop lopen op gebied van mobiliteit. “De Smart ForFour is bij uitstek de auto die open staat voor de energie van de stad. Steden worden steeds drukker, wat impact heeft op de luchtkwaliteit. Met de samenwerking met SmartCab slaan we twee vliegen in een klap: minder snel de auto pakken door de goedkope taxi en minder uitstoot door de elektrische Smart.” De elektrische SmartCab is te ervaren tijdens de‘Powering Mobility’ conferentie op 28 september.

BELANGRIJKE MEDEDELING BETREFT CORONA-VIRUS!

Beste klant, in verband met het Corona-virus (COVID-19) is SmartCab helaas genoodzaakt om de diensten te staken. Tot nader bericht zal SmartCab het vervoer tijdelijk stil leggen,  het is dus ook niet meer mogelijk om een SmartCab te bestellen. Voor vragen en/of opmerkingen willen we jullie graag doorverwijzen naar info@smartcab.nl.

We hopen erop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

BESTEL SMARTCAB

BEL 088 460 70 90

*Prijs geldt alléén voor app- en webboekingen