VEEL GESTELDE VRAGEN

TAXI DELEN

De regel bij taxi delen is dat dit mogelijk is voor maximaal twee personen.  Vanaf het geboekte tijdstip kan je 15 min voor en 15 min na de tijd opgehaald worden en de rijtijd kan met een maximum van 50% toenemen. Klanten kunnen met deze optie weer voor de bekende €1,00 per km rijden.

TAXI ZO SPOEDIG MOGELIJK (ON DEMAND)

Met deze optie is het mogelijk om via de SmartCab App een taxi zo spoedig mogelijk te boeken. Wij zullen de eerste beschikbare SmartCab gaan koppelen aan jouw rit. De wachttijd is afhankelijk van het boekingsgebied en de drukte op dat moment.

OPENINGSTIJDEN REGIO TWENTE

In regio Twente rijden we ma t/m do 07.00 - 01.00 uur - vrijdag 07.00 - 04.00 uur - zaterdag 08.00 - 04.00 uur - zondag 09.00 - 03.00 uur.

Afwijkende openingstijden zie "Feestdagen openingstijden"

FEESTDAGEN OPENINGSTIJDEN
Onze openingstijden tijdens en rondom de feestdagen kun je hieronder terugvinden op onze website.
Tijdens de feestdagen in december 2019 heeft SmartCab de volgende openingstijden:

Zondag 12 april 2020 zijn wij van 09:00 tot 03:00 's nachts open

Maandag 13 april 2020 zijn wij van 07:00 tot 01:00 's nachts open.

                 Maandag 27 april 2020 zijn wij van 07:00 tot 01:00 's nachts open.

                 Dinsdag 05 mei 2020 zijn wij van 07:00 tot 02:00 's nachts open.

                 Donderdag 21 mei 2020 zijn wij van 07:00 tot 01:00 's nachts open.

                 Zondag 31 mei 2020 zijn wij van 09:00 tot 03:00 's nachts open.

                 Maandag 01 juni 2020 zijn wij van 07:00 tot 01:00 's nachts open.

Wil je weten of je rit geboekt kan worden? Probeer het via de SmartCab App of door hier te klikken.

UITLEG VAN ONZE TARIEVEN
 
Per 22 februari 2019 zijn onze tarieven gewijzigd. We hanteren  €1,70 p/km* met een starttarief van €3,00 en een minimum aantal kilometers van 4 kilometers. Om een rekenvoorbeeld te geven:  Een rit van 2 km kost je €9,80, een rit van 5 km kost je €11,50 en een rit van 11 km kost je €21,70.
 
 

BEREKEN MIJN RITPRIJS

 
 
Bij de berekening van de route wordt er altijd gekozen voor de snelste route. De snelste route wordt gehanteerd door het routecomponent dat we gebruiken en daarom hebben we verder geen invloed op de kilometerberekening. Daarnaast hanteren wij verder geen tijdtarief. Doen we dus langer over een rit dan normaal, of rijden we een stuk om vanwege een wegopenbreking, dan kost je dit dus niets extra's. Van tevoren weet jij je tarief, wel zo handig!
 
 * Tijdens de feestdagen moeten wij onze chauffeurs dubbel verlonen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om tijdens de feestdagen een afwijkend tarief te hanteren. Dit tarief is €3,00 p/km met een starttarief van €3,00 en een minimum aantal kilometers van 4 kilometers.
 
 
OP REKENING / ZAKELIJK RIJDEN

Je wilt op rekening rijden? Er wordt eerst gekeken of je hiervoor in aanmerking kunt komen. We zullen daarom altijd aanvullende vragen hebben voordat een aanvraag goedgekeurd kan worden. Ga naar onze website en vul daar het contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor de mogelijkheden. Let op: Per factuur brengen we €7,50 aan administratie- en verwerkingskosten in rekening.

PINNEN

Vanaf 01 februari 2020 is het alleen nog maar mogelijk om je SmartCab te betalen via de pin of via iDEAL. Het is vanaf deze dag NIET meer mogelijk om de SmartCab contant te betalen.

Waarom doen we dit? Voor zowel onze chauffeur als de klant is het veiliger, makkelijker en sneller! In alle SmartCabs zit een pinapparaatje, waarmee je binnen 5 seconden je SmartCab kunt afrekenen. Geen gedoe met wisselgeld maar direct je SmartCab gepind!

Wil je niet betalen met de pin? Dan is de SmartCab App perfect voor jou! Je kunt hiermee vooraf betalen met iDEAL, waardoor je helemaal geen pinpas nodig hebt.

WIJZIGINGEN RIT

Je kunt je wijziging altijd telefonisch aan ons doorgeven via 088-4607090. Wil je een ander adres doorgeven en gaat het om een appboeking, boek je rit dan opnieuw in. Nieuwe rit, nieuwe afstand dus een nieuwe prijs.

RIT ANNULEREN

Je kunt je rit via de app heel eenvoudig in de app annuleren. Als dit niet kan of je hebt je rit telefonisch of via onze website geboekt, neem dan telefonisch contact met ons op dan helpen onze collega's je graag verder. 

SOLLICITEREN

Op onze werken bij pagina staat het actuele vacature aanbod. We hebben werkervaringstrajecten,  studentenbanen en open sollicitaties

VIA-RITTEN

Wil je graag iemand oppikken en samenreizen? Dit is mogelijk binnen onze SmartCab App. Voer bij het boekingsscherm het via adres in en doorloop het standaard bestelproces.

KLACHT

Wat vervelend om te horen dat onze dienstverlening niet geheel naar wens is geweest. We helpen je graag verder. Om je vraag zo goed mogelijk in behandeling te kunnen nemen, willen we je vragen om het contactformulier in te vullen.

REFUND

Als je je rit hebt geannuleerd via de app en je wilt in plaats van de couponcode toch geld terug vragen, vul dan ons contactformulier op de website in. Let op:  als de rit te laat geannuleerd is of loos is gemeld, brengen wij de kosten die wij gemaakt hebben in mindering op het totaalbedrag van je rit.  Afhankelijk van de drukte hanteren we vanaf aanvraagdatum maximaal 15 werkdagen. Klik hier voor je refundaanvraag.

HUISDIEREN

Hulphonden mogen altijd worden meegenomen in een taxi. Geef dit echter bij het boeken van taxi wel door zodat onze chauffeur van tevoren hiervan op de hoogte is.

AANTAL PERSONEN

Een SmartCab is door de overheid goedgekeurd voor 4 personen (4 volwassenen, 4 kinderen of combinaties hierop) en een chauffeur. Helaas mogen er niet meer personen worden meegenomen.

ROLLATOR

Geef bij een boeking altijd goed aan om wat voor rollator het gaat. Het is immers vervelend als we bij het ophaalmoment er achter komen dat deze niet past. 

BAGAGE
Geef bij een boeking altijd goed aan om wat voor bagage het gaat. Het is immers vervelend als we bij het ophaalmoment er achter komen dat het niet past. 
 
Er passen in onze voertuigen maximaal 3 koffers die ieder de maximale grootte hebben die geschikt is voor in het handbagageruim in een vliegtuig. Grotere koffers altijd in overleg!
wachtTARIEF

Ja, dat kan we brengen daarvoor €39,50 per uur in rekening. Berekening vindt plaats per kwartier.

VERVOER OP MAAT

Met SmartCab voeren we geen vervoer op maat uit. Wat betekent dit concreet? Wij vervoeren enkel mensen die zelfstandig van A naar B kunnen reizen. Alleen op deze manier kunnen wij de prijsstelling garanderen waarvoor wij rijden. 

Gevonden voorwerpen

Iets kwijtgeraakt in de taxi? Neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op via 088 460 70 90. Onze chauffeurs kijken altijd aan het einde van hun dienst of er iets is achtergebleven, indien ze iets vinden leveren ze dit op een centrale bewaarplek in.

Is jouw verloren voorwerp gevonden, dan kun je deze zelf ophalen bij de centrale.  We kunnen onze chauffeurs helaas niet inzetten als gratis pakketservice ;).

BELANGRIJKE MEDEDELING BETREFT CORONA-VIRUS!

Beste klant, in verband met het Corona-virus (COVID-19) is SmartCab helaas genoodzaakt om de diensten te staken. Tot nader bericht zal SmartCab het vervoer tijdelijk stil leggen,  het is dus ook niet meer mogelijk om een SmartCab te bestellen. Voor vragen en/of opmerkingen willen we jullie graag doorverwijzen naar info@smartcab.nl.

We hopen erop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

BESTEL SMARTCAB

BEL 088 460 70 90